Ga naar de inhoud
Oproep aan premier

Officiële sponsor wil dat Olympische Spelen niet doorgaan

Ter illustratie. Beeld © Getty Images

De Japanse krant Asahi Shimbun, een officiële sponsor van de Olympische Spelen in Tokio, heeft in een artikel opgeroepen om het sportevenement deze zomer niet door te laten gaan. Volgens de krant zijn de risico's voor de publieke veiligheid en de druk die de Spelen op de zorg leggen te groot.

"Wij vragen premier Yoshihide Suga om de situatie rustig en objectief te beoordelen en te beslissen om het evenement voor deze zomer niet door te laten gaan", staat in het artikel. 

Vanochtend (lokale tijd) was het artikel al door duizenden twitteraars gedeeld. Veel Japanners willen dat de Spelen niet doorgaan.

Veel
Lees ook:
Veel Japanners willen Spelen niet: besmettingsgevaar, besluiteloze overheid en te veel geld

Noodtoestand

In een groot deel van Japan, waaronder in gaststad Tokio, geldt op dit moment de noodtoestand vanwege een toename in het aantal coronabesmettingen.

Naar verwachting wordt de noodtoestand eind deze maand, minder dan twee maanden voor het begin van het sportevenement, opnieuw verlengd. 

John Coates, de vicepresident van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft eerder deze maand nog gezegd dat er 'niets meer is dat de Olympische Spelen nog in gevaar kan brengen'. 

Bekijk ook: skateboard-vrouwen hopen op goud tijdens Olympische Spelen

03:50
Skateboards, skeelers en steps: alles met wieltjes sjeest voorbij op de weg. Door corona zijn we niet alleen meer gaan wandelen, maar hebben we ook de wielsport weer helemaal ontdekt. Skateboarden is vanaf heden een Olympische Sport.