'Trots op mijn lichaam'

Amerikaanse coach zegt sorry na 'fatshamen' basketbalster

25 mei 2021 00:58 Aangepast: 25 mei 2021 06:17
Liz Cambage. Beeld © AP

De Amerikaanse basketbalcoach Curt Miller gaat diep door het stof, nadat hij tijdens een wedstrijd iets schreeuwde over het gewicht van tegenstander Liz Cambage. In een discussie met de scheidsrechter riep hij: "Kom op man, ze weegt 136 kilo."

Liz Cambage, speelster van de of Las Vegas Aces, laat op Instagram weten dat de opmerkingen van Miller niet door de beugel kunnen. "Ik zal me nooit laten vernederen door een man", zegt ze in haar stories.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Shirma Rouse reageert op fatshaming: 'Ik ga gewoon in badpak'

Volgens Cambage moet Miller psychische hulp zoeken 'omdat hij zijn onzekerheden op haar projecteert'. Bovendien had hij geluk dat ze 'bezig was met mijn werk', want dit zou ze anders nooit over haar kant laten gaan. "Dit is ook anders dan een tegenstander die iets gemeens roept tijdens het spel, want ik kon me niet verweren."

Liz Cambage reageerde in haar Instagram Stories op het voorval. Liz Cambage reageerde in haar Instagram Stories op het voorval.

Trots op haar lichaam

Miller biedt nu excuses aan in een statement. "Ik heb ongepaste opmerkingen gemaakt over de lengte en het gewicht van Liz Cambage", schrijf hij. "Ik heb spijt van wat ik heb gezegd in het heetst van de strijd. Ik wil mijn excuses aanbieden aan Liz Cambage en iedereen bij de Las Vegas Aces."

De coach zegt dat hij zich bewust is van wat hij heeft gedaan en dat hij ervan zal leren. Cambage laat op Instagram weten dat ze 106 kilo weegt en meer dan trots is op haar lichaam.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore