Lago Maggiore

Cabine kabelbaan stort neer in Italië, zeker negen doden

23 mei 2021 14:41 Aangepast: 23 mei 2021 23:35
De neergestorte cabine. Beeld © Corpo Nazionale Soccroso Alpino

Bij een ongeluk met een kabelbaan bij het Lago Maggiore in Noord-Italië zijn negen doden gevallen, meldt de plaatselijke brandweer volgens het Italiaanse persbureau ANSA. Twee kinderen zijn in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Turijn gebracht.

Volgens Italiaanse media zijn de kinderen 5 en 9 jaar oud. Het ongeluk vond plaats bij de kabelbaan van het dorpje Stresa naar de plaats Mottarone. De kabelbaan was sinds gisteren weer open voor publiek, na een jaar sluiting door corona.

Een kabel zou het hebben begeven, waardoor een cabine zo'n 300 meter voor het eindpunt op de top naar beneden stortte in een bergachtige, beboste omgeving.

Elf personen

In de gecrashte cabine zouden elf personen hebben gezeten. De kabelbaan in kwestie brengt passagiers vanaf het Maggioremeer tot een hoogte van 1492 meter in een rit die ongeveer 20 minuten duurt.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Ramp

De brandweer en alpine reddingsteams zijn aanwezig op de rampplek. Die is lastig toegankelijk. Twee brandweerkorpsen werken er samen om de slachtoffers te redden of te bergen. Daarbij is ook een helikopter ingezet.

Volgens Italië-correspondent Anouk Boone is dit een enorme schok voor het land. "Het ongeluk is in een welvarende regio gebeurd. De kabelbanen zijn heel belangrijk voor het zomerseizoen maar ook voor skivakanties. Dat dit zo vlak voor de opening van het toeristische seizoen gebeurt, is erg ongelukkig."

Ook onder Nederlanders is dit een populaire regio, maar vanwege corona is het nog niet druk met toeristen. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. 

De neergestorte cabine. De neergestorte cabine.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore