Ongepast en romantisch

'Bill Gates had relatie met medewerkster, verliet daarom Microsoft'

17 mei 2021 04:50 Aangepast: 17 mei 2021 10:09
Bill Gates Beeld © ANP

Bill Gates had een 'ongepaste en romantische relatie' met een van zijn medewerksters, vertellen bronnen aan de Wall Street Journal. Toen de raad van bestuur van Microsoft daar achter kwam, vroegen ze hem het bedrijf te verlaten. De relatie zou twintig jaar geleden begonnen zijn.

De Amerikaanse krant schrijft dat bestuursleden van Microsoft in 2019 een advocatenkantoor inhuurden. Zij vroegen de relatie die Bill Gates met een van zijn vrouwelijke medewerkers had te onderzoeken.

Gemeld in een brief

Een andere medewerker van Microsoft had in een brief beweerd dat Gates en de vrouw jarenlang een seksuele relatie hadden gehad.

Terwijl het onderzoek liep, zouden sommige leden hebben besloten dat het niet langer gepast was voor Gates om aan te blijven als bestuurslid. De Microsoft-oprichter zou zijn opgestapt voordat het onderzoek was afgerond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bill en Melinda Gates kondigen scheiding aan: 'We kunnen niet langer groeien als koppel'

Zelf zei Bill Gates vorig jaar volledig uit het bedrijf te stappen om 'meer tijd te maken voor filantropie'. Hij bleef wel betrokken als adviseur van de bestuursvoorzitter van Microsoft.

Begon twintig jaar geleden

Een woordvoerder van Microsoft bevestigt aan de krant dat er in de tweede helft van 2019 inderdaad 'melding is gemaakt van een intieme relatie'. Gates zou die twintig jaar geleden, in 2000, zijn begonnen met een medewerkster van Microsoft.

Ook de woordvoerder van Gates bevestigt aan de Amerikaanse krant dat de multimiljardair bijna twintig jaar geleden een affaire zou hebben gehad. Maar zijn beslissing om zich terug te trekken uit het bestuur zou daar 'volledig los van staan', zegt de woordvoerder. 

Gates en zijn vrouw Melinda lieten eerder deze maand weten na een huwelijk van 27 jaar te gaan scheiden. Zij schreven 'niet langer te kunnen groeien als koppel'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bill en Melinda Gates hebben 121,5 miljard euro te verdelen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore