Ga naar de inhoud
Onder 45.000 dollar

En wéér keldert koers Bitcoin door tweet van Tesla-baas Elon Musk

Tesla- en Twitter-topman Elon Musk. Beeld © Getty Images

Voor de tweede keer in één week tijd kelderde de koers van de Bitcoin door een tweet van Tesla-ceo Elon Musk. "Inderdaad", twitterde Musk als reactie op iemand die suggereerde dat Tesla het vermogen in Bitcoins beter af kan stoten. De koers van de Bitcoin daalde naar het laagste punt sinds februari.

Voor het eerst sinds drie maanden kwam de koers van de Bitcoin gisteren even onder de 45.000 dollar. Dat gebeurde nadat Tesla-ceo Elon Musk op twitter suggereerde zijn belang in de munt, ter waarde van 1,5 miljard dollar, te verkopen.

'Inderdaad'

Een twitteraar met de naam @CryptoWhale schreef gisteren dat 'investeerders in de Bitcoin zichzelf wel een klap kunnen geven als ze ontdekken dat Tesla volgend kwartaal de Bitcoin heeft gedumpt'. Musk reageerde daarop met 'inderdaad', wat de koers van de munt fors deed dalen:

Vorige week daalde de koers van de Bitcoin, 's werelds bekendste cryptovaluta, ook al met meer dan 12 procent (tot onder de 47.000 dollar) door een tweet van Musk. De topman twitterde toen dat het bedrijf geen Tesla's meer verkoopt in ruil voor Bitcoins, omdat de munt voor te veel CO2-uitstoot zorgt.

Tesla
Lees ook:
Tesla stopt met bitcoin om hoge CO2-uitstoot, koers onderuit

Musk voegde daar toen aan toe dat hij 'blijft geloven in de toekomst van cryptovaluta's, maar dat dit niet ten koste mag gaan van het milieu'.

1,5 miljard

Tesla maakte begin februari bekend dat het Bitcoin accepteert als betaling. Tegelijkertijd liet de maker van elektrische auto's weten dat het voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoins had gekocht. De koers van de munt werd daardoor opgestuwd naar recordhoogte.

Gekte:
Lees ook:
Gekte: 'meme-munt' dogecoin stijgt 25.000 procent in waarde

Vorige maand werd 10 procent van de Bitcoins door Tesla verkocht, goed voor een winst van 100 miljoen dollar. De rest beloofde Tesla voorlopig op de balans te laten staan, benadrukte Musk vorige week nog. Uit zijn reactie op de Tweet van @CryptoWhale blijkt nu iets anders.

Tesla wilde niet reageren op vragen van Bloomberg over de tweet van Musk.

Bekijk ook: is Bitcoin slecht voor het klimaat?

04:12
Wie een Tesla wil kopen kan niet meer met bitcoins betalen, liet Tesla-voorman Elon Musk vorige week weten op Twitter. Hij maakt zich zorgen over het energieverbruik van bitcoin en de gevolgen voor het klimaat. Heeft hij een punt?