Verbouwing

Ruim 100 gewonden en 2 doden door ingestorte synagogetribune bij Jeruzalem

16 mei 2021 20:40 Aangepast: 16 mei 2021 20:53
De Israëlische politie deelde deze foto van de ingestorte tribune Beeld © Politie

Een tribune in een overvolle synagoge in een Joodse nederzetting bij Jeruzalem is ingestort. Daarbij kwamen twee mensen om het leven en raakten zeker honderd mensen gewond. Ongeveer tien gewonden zijn er slecht aan toe, meldt de Israëlische ambulancedienst. Hoe de tribune in kon storten is nog onbekend.

Het incident vond plaats in de nederzetting Givat Ze'ev, ten noorden van Jeruzalem. De politie laat weten dat er op het moment van het incident 650 gelovigen in de synagoge waren. Op beelden van beveiligingscamera's is te zien dat een overvolle tribune instortte en mensen op elkaar vielen. 

Het Palestijns persbureau Shehab News Agency deelde deze beelden van het incident op Twitter. 

Pas op, de beelden in deze tweet kunnen als schokkend worden ervaren.

De plaatselijke burgemeester, brandweer en politieagenten laten weten dat de synagoge bezig was met een grote verbouwing. Daarnaast was de tribune in het gebedshuis niet berekend op het grote aantal mensen.

Onveilig gebouw en geen vergunning 

Desondanks kwamen honderden gelovigen samen in het gebouw. Persbureau Reuters schrijft dat hier geen vergunning voor was en er zelfs officieel gewaarschuwd was voor de onveiligheid van de bouwplaats. "Er zullen arrestaties plaatsvinden", zegt Doron Turgeman, politiechef van het district Jeruzalem, live op tv.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tientallen doden na ontstaan paniek bij bedevaart Israël

Het is niet het eerste religieuze feest in Israël dat uitloopt op een ramp in de afgelopen maand. Afgelopen april brak bij een feest paniek uit en honderden mensen werden daardoor vertrapt. Zeker 44 mensen overleefden het niet, er vielen 150 gewonden. Getuigen laten in onderstaande video weten in shock te zijn. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore