Hartverscheurende reactie

Zoontje (6) hoort dat moeder dood gaat: 'Zou willen dat je het niet gezegd had'

15 mei 2021 10:39
Beeld © Twitter / DrNadiaChaudhri

Hoe vertel je aan je zoon van 6 dat mama er binnenkort niet meer is? De Amerikaanse Nadia Chaudhri stond deze week voor dat dilemma. Op Twitter deelde ze haar verhaal en de reactie van haar zoontje.

Nadia Chaudhri heeft eierstokkanker. Na een ziekenhuisopname vorige week kreeg ze te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. "Er is geen behandeling mogelijk, ze kunnen alleen proberen om mijn leven te verlengen", vertelde ze aan Good Morning America (GMA). 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bouke verloor zijn vrouw aan kanker, nu helpt hij ondernemers de crisis door

Chaudhri besloot de diagnose niet voor zich te houden en haar zoon te vertellen dat ze dood gaat. Ze schreef er dinsdag over op Twitter. "Vandaag is de dag dat ik hem ga vertellen dat ik doodga aan kanker. Hij moet het van mij horen."

Ze werd overladen met steun en kreeg tips om ermee om te gaan. Dat zag ze pas later, want na haar bericht besloot ze Twitter af te sluiten. "Ik ben overweldigd door al jullie steun. Ik schreef dat bericht jankend in bed."

'Ik had het niet willen weten'

De reactie van haar zoon was hartverscheurend. "Hij zei: 'ik had het liever niet geweten. Ik had liever gehad dat je het niet had gezegd'", vertelt Chaudhri aan GMA. "Maar we zeiden dat we het wel moesten zeggen, omdat we niet wilden dat het als een verrassing zou komen."

Achteraf is ze blij dat ze het gezegd heeft, ook al spreekt ze van 'het zwaarste gesprek van mijn leven'. "We hebben veel gehuild, maar het herstel is begonnen. Mijn zoon is zo dapper. Hij is slim en het komt allemaal goed."

Chaudhri is weer thuis uit het ziekenhuis. Ze brengt nu zoveel mogelijk tijd door met haar man en zoontje. Ook al is die tijd beperkt, ze is ervan overtuigd dat ze haar zoontje zal zien opgroeien, 'vanaf waar dat ook zal zijn'. Daarmee bedoelt ze dat ze hem ook vanuit de hemel zal blijven volgen.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore