Oplaaiend conflict

Drie raketten afgevuurd op Israël vanuit buurland Syrië

14 mei 2021 22:03
Israëlische troepen tijdens botsingen met Palestijnse demonstranten. Beeld © EPA

Drie raketten zijn vanuit Syrië op buurland Israël afgevuurd. Volgens het Israëlische leger is één van de raketten in Syrië neergekomen. Er is nog niet gemeld waar de andere twee zijn beland.

Volgens persbureau AFP volgen deze raketten op een conflict bij de Libanees-Israëlische grens, waarbij een strijder van de sjiitische beweging Hezbollah werd gedood door het leger van Israël. Hezbollah is ook aanwezig in het zuiden van Syrië, waar de raketten vandaan komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat zit achter het opgelaaide geweld tussen Israël en de Palestijnen?

Gisteren werden raketten vanuit Libanon op Israël afgevuurd. De aanvallen hebben te maken met het opgelaaide conflict tussen de Palestijnse Hamas en het Israëlische leger rond de Gazastrook. De spanningen liepen afgelopen week hoog op na rellen in Oost-Jeruzalem vanwege de uitzetting van Palestijnen om plaats te maken voor Joodse kolonisten.

2000 raketten

Volgens het Israëlische leger zijn er tweeduizend raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook, waarvan er bijna duizend zijn onderschept. Er kwamen acht Israëliërs om het leven. Het Israëlische leger heeft de Palestijnen bestookt met onder meer luchtaanvallen. In onderstaande beelden is te zien dat Palestijnen moeten schuilen in scholen.

Zware bombardementen in de Palestijnse Gazastrook. Afgelopen nacht werd het noorden van het gebied onder vuur genomen door het Israëlische leger.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore