Onthullingen boek

Zoon Joe Biden over verslaving: 'Dankbaar dat ik er nog ben'

14 mei 2021 02:19
Hunter Biden. Beeld © RTL

Hunter Biden, de zoon van de huidige president van de Verenigde Staten Joe Biden, kampte jaren met alcohol- en drugsverslaving. De Amerikaan schreef een boek over zijn ervaringen. "Dit kan iedereen beïnvloeden", vertelde hij gisteravond bij Beau.

Biden wilde naar eigen zeggen zijn verhaal - opgeschreven in zijn boek Beautiful Things - vertellen om mensen te kunnen helpen. "Om te laten zien dat mijn ervaring niet uniek is", zegt hij via een videoverbinding. "Het kan iedereen gebeuren, inclusief de zoon van de president van de Verenigde Staten."

Huwelijk verwoest 

Volgens Biden was alcohol zijn meest destructieve verslaving, maar deed hij er met crack nog een schepje bovenop. De Amerikaan is nog niet lang van zijn verslavingen af. 'Alleen al in de laatste vijf jaren is mijn huwelijk van twee decennia verwoest', schrijft hij in zijn boek, 'kreeg ik wapens op mijn gezicht gericht en verdween ik op een gegeven moment compleet van de radar.' 

"Elke ochtend ben ik dankbaar dat ik er nog ben", zegt Biden bij Beau. "Ik had geen actieve gedachten om mijn leven te beëindigen, maar voor mensen uit mijn omgeving moeten mijn acties erop hebben geduid dat ik daar wel mee bezig was." 

Overlijden broer

Aanleiding voor de verslaving van Biden zou het overlijden van zijn broer Beau zijn geweest. De oudste zoon van president Biden overleed in 2015 aan een hersentumor. Bij een auto-ongeluk in zijn jeugd raakte Hunter Biden daarbij zijn moeder en zus kwijt. 

In aanloop naar de presidentsverkiezingen van november van vorig jaar stond Hunter Biden vaak ongewild in het middelpunt van de campagne. De Republikeinen, onder aanvoering van Donald Trump, beschuldigden hem en zijn vader van corruptie. Daar kon geen bewijs voor worden gevonden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw bezorgt Hunter zijn vader Joe Biden problemen

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore