Ga naar de inhoud
Buitenland

Voordelige vakantie? Dit is de goedkoopste stad om bier te drinken

Kiev, de goedkoopste stad om bier te drinken. Beeld © EPA

Ben jij nog op zoek naar een vakantiebestemming waar je je niet scheel betaalt als je een biertje bestelt? Overweeg dan eens een citytrip naar Kiev. Daar zijn de biertjes in cafés het goedkoopst.

Voor een middelgroot glas bier (33 centiliter) betaal je in de Oekraïense hoofdstad gemiddeld 2,34 euro. Dat is een stuk minder dan in Amsterdam, waar een pilsje van vergelijkbaar formaat gemiddeld 5,23 euro kost.

Oost-Europa

Uit onderzoek van reisplanner GoEuro blijkt (niet heel verrassend) dat bier drinken in Oost-Europa het voordeligst is. Na de Oekraïense hoofdstad zijn de Slowaakse hoofdstad Bratislava (2,49) en het Poolse Krakau (2,60) de goedkoopste steden om bier te drinken in de kroeg.

Lausanne in Zwitserland is volgens GoEuro dé plek om te vermijden als het gaat om bierconsumptie. Daar kost een biertje van 33 centiliter gemiddeld 15,67 euro (!). Daarmee is het met afstand de duurste stad.

Den Haag

Den Haag staat 22ste in de lijst met een gemiddelde prijs van 4,56 euro, Amsterdam volgt op een 26ste plek. Brussel, de enige Belgische stad in de lijst, doet het opvallend slecht met een notering in de middenmoot. Het staat 32ste, een biertje kost er 5,31 euro.

Bekijk hier de volledige Bierprijsindex van GoEuro.

Meer op rtlnieuws.nl: