Geleegd in vuilniswagen

'Vreselijk': 13-jarige overleden in Australië na nacht in vuilcontainer

11 mei 2021 04:58 Aangepast: 11 mei 2021 05:03
Ter illustratie. Beeld © ANP

Een 13-jarige jongen is in Australië op een afschuwelijke manier om het leven gekomen. Hij lag met twee andere jongens te slapen in een vuilcontainer in de stad Port Lincoln, toen de container werd geleegd in een vuilniswagen. De twee anderen wisten op tijd te ontkomen.

De drie jongens (11, 12 en 13 jaar oud) lagen te slapen in een vuilcontainer toen deze vanochtend om 05.20 uur (lokale tijd) geleegd werd. Dat schrijven Australische media.

Ernstig gewond

Een van de jongens wist op tijd uit de container te springen, een andere jongen raakte niet gewond. De 13-jarige jongen raakte ernstig gewond nadat de container geleegd werd in de vuilniswagen. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

"De chauffeur van de vuilniswagen was zich er vermoedelijk niet van bewust dat de jongens zich in de container bevonden", zegt een woordvoerder van de politie. "Hij is extreem geschokt door het incident."

De politie doet onderzoek naar de zaak, maar spreekt van een 'vreselijk' ongeluk. Het is nog onduidelijk waarom de jongens in de container sliepen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Portugees dorpje is langzaam groeiende vuilnisbelt: 'Onmogelijk om hier te leven'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore