'Woorden schieten tekort'

Zeven doden bij schietpartij op verjaardagsfeestje in Colorado

10 mei 2021 01:18 Aangepast: 10 mei 2021 02:00
Beeld © Thinkstock

Zes gasten van een verjaardagfeestje in de Amerikaanse staat Colorado zijn gisteren om het leven gekomen bij een schietpartij. Dat gebeurde even na middernacht. Bij het feestje waren ook meerdere kinderen aanwezig, zij bleven ongedeerd.

De vermoedelijke schutter kwam volgens de politie ook om het leven. De schietpartij begon in een woonwagen waar op dat moment een feestje werd georganiseerd. Uit een politieverklaring blijkt dat de vriend van een van de aanwezige vrouwen dreigde zelfmoord te plegen.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week

De man schoot eerst zes anderen neer, voordat hij zichzelf van het leven beroofde. Zes mensen overleden ter plaatse, één iemand werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

'Mijn hart breekt'

Geen van de aanwezige kinderen op het feestje raakte gewond. "Woorden schieten tekort om deze tragedie te beschrijven", vertelde de politiewoordvoerder aan buitenlandse media. "Mijn hart breekt als ik denk aan alle families die iemand verloren zijn en aan alle kinderen die hierdoor een ouder verloren zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Biden wil verbod op aanvalswapens invoeren: 'Wapengeweld VS is epidemie'

De gouverneur van de staat, Jared Polis, noemde de schietpartij 'afschuwelijk'. Vooral ook omdat het op Moederdag gebeurde. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van de schietpartij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore