Overleden aan kanker

Obama's rouwen om dood van 'first dog' Bo: 'We zullen hem heel erg missen'

09 mei 2021 10:54 Aangepast: 09 mei 2021 14:52
Bo in 2012 en met de Obama's in 2015. Beeld © AFP/Pete Souza/The White House/SIPA

Bo, de hond van Barack en Michelle Obama, is overleden. Dat laten ze weten via sociale media. De hond woonde jarenlang in het Witte Huis tijdens het presidentschap van Obama.

"Het was een moeilijke middag voor ons gezin", schrijft Michelle Obama. "We namen afscheid van onze beste vriend - onze hond, Bo - na een gevecht met kanker."

Puppy

Michelle en Barack Obama beloofden hun dochters Sasha en Malia tijdens de verkiezingscampagne van 2008 dat ze na de presidentsverkiezing een puppy zouden krijgen. Tijdens zijn overwinningsspeech herhaalde Obama die belofte aan zijn dochters nog eens. "Jullie hebben de pup verdiend die met ons meekomt!"

De Obama's met Bo (links) en Sunny in 2015. De Obama's met Bo (links) en Sunny in 2015.

'Metgezel'

De inmiddels overleden senator Ted Kennedy en zijn vrouw Victoria gaven Bo cadeau aan de Obama's. "Bo moest destijds een metgezel zijn voor de meisjes", schrijft Michelle Obama. "We hadden geen idee hoeveel hij voor ons allemaal zou betekenen."

Bo, een Portugese waterhond, woonde van 2009 tot het eind van Obama's presidentschap in 2017 in het Witte Huis in Washington. In 2013 kreeg hij gezelschap van hond Sunny, eveneens een Portugese waterhond. 

Michelle Obama schrijft dat Bo tijdens Obama's presidentschap hun steun en toeverlaat was. "Hij was er toen Barack en ik een pauze nodig hadden, slenterde een van onze kantoren binnen alsof hij de eigenaar was, een bal stevig tussen zijn tanden geklemd."

Na hun tijd in het Witte Huis liet Bo hen wennen aan een nieuw leven, en een leven zonder hun inmiddels volwassen dochters in huis. 

"Als gezin zullen we Bo heel erg missen", sluit ze af. "Omhels de harige leden van uw familie vanavond alstublieft een beetje steviger - en wrijf ze van ons over hun buik."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lockdownpuppy's op cursus: lange wachtlijsten, maar wel hard nodig

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore