'Drie onschuldige omstanders'

Voorbijgangers gewond bij schietpartij Times Square, onder wie 4-jarig meisje

09 mei 2021 09:01 Aangepast: 09 mei 2021 09:02
Times Square na de schietpartij. Beeld © Imago Stock & People GmbH

Bij een schietpartij op het drukbezochte Times Square in New York zijn drie omstanders zaterdagmiddag (lokale tijd) gewond geraakt, onder wie een meisje van 4 jaar.

De drie waren rond 17.00 uur op Times Square, waar een ruzie tussen een groep mannen uit de hand liep. Eén van de mannen schoot daarbij met een wapen, waardoor een 4-jarig meisje en twee vrouwen geraakt werden.

Onschuldige omstanders

Het meisje, dat speelgoed aan het kopen was met haar familie, werd in haar been geraakt. Een 23-jarige vrouwelijke toerist uit Rhode Island werd eveneens in haar been geschoten, een 43-jarige vrouw uit New Jersey kreeg een kogel in haar voet.

De drie slachtoffers kennen elkaar niet en hadden geen verband met de schietpartij, zei politiecommissaris Dermot Shea. Het meisje is geopereerd. Volgens burgemeester Bill de Blasio van New York verkeren de slachtoffers in stabiele toestand. 

"De daders van dit zinloze geweld worden opgespoord en de NYPD zal hen voor de rechter brengen", twitterde De Blasio. "De stroom illegale wapens in onze stad moet stoppen."

Oorzaak ruzie onduidelijk

"Het lijkt erop dat ze alle drie onschuldige omstanders zijn", zei Shea. Hij zei dat de politie 'één persoon van belang' had van wie ze informatie zochten, maar nog geen informatie heeft over de oorzaak van het geschil. Dat geschil zou zijn uitgebroken tussen 'twee tot vier mensen' net voor 17.00 uur. 

In New York stijgt het vuurwapengeweld weer na een daling aan het begin van de coronapandemie, schrijft The New York Times. Ministens 463 mensen zijn dit jaar al neergeschoten in de stad, 259 meer dan in dezelfde periode in 2020.

Op beveiligingsbeeld is te zien dat mensen wegrennen. Op beveiligingsbeeld is te zien dat mensen wegrennen.
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore