Achtergrond kantoor

Amerikaanse senator zit achter stuur tijdens Zoom-vergadering

07 mei 2021 02:49 Aangepast: 07 mei 2021 11:38
Andrew Brenner (midden) in zijn auto tijdens de Zoom-vergadering. Beeld © The Ohio Channel

Een senator in de Amerikaanse staat Ohio ligt onder vuur omdat hij zich vanaf een ongebruikelijke locatie bij een Zoom-vergadering voegde. De man deed dat namelijk vanachter het stuur van zijn auto, en wel onder het rijden. Met een kunstmatige achtergrond deed hij alsof hij zich in een kantoor bevond.

Het was de duidelijk zichtbare veiligheidsgordel die Andrew Brenner, een Republikeinse senator, ontmaskerde. Ook sloot de achtergrond niet altijd naadloos aan bij zijn lichaam, waardoor flarden van de snelweg en verkeersborden te zien waren. 

Vanuit 'kantoor'

Op een gegeven moment tijdens de vergadering, die maandag via een livestream te volgen was, keek de politicus enkele keren over zijn schouder, om te kijken of hij van rijbaan kon veranderen. Brenner had zich eerder nog vanuit zijn geparkeerde auto, zonder kunstmatige achtergrond, aangesloten bij de vergadering. Na een korte pauze keerde hij terug vanuit zijn 'kantoor'. 

Tijdens de vergadering was te zien hoe hij zijn blik met name op de weg hield, en maar af en toe naar zijn collega's keek. Volgens Brenner was de vergadering geen afleiding onder het rijden, reageerde hij tegen de lokale krant The Columbus Dispatch. "Ik heb vaker  vergaderingen gehad tijdens het rijden", verweerde hij zich. "Meestal telefonisch, maar soms met video. Ik let niet op het beeld. Voor mij is het hetzelfde als een telefoontje."

Wetsvoorstel

De timing van het voorval is opvallend: eerder in de week werd in het Huis van Afgevaardigden van Ohio een wetsvoorstel ingediend waarmee afgeleide automobilisten zwaarder bestraft kunnen worden. Onder de nieuwe wet wordt sms'en, fotograferen en ook livestreamen tijdens het rijden verboden.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat blundert tijdens hoorzitting via Zoom: 'Nee, ik ben geen kat'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore