Noordrijn-Westfalen

Verwarring over reizen naar Duitsland: tóch negatieve test nodig met vaccinatie

05 mei 2021 21:38 Aangepast: 06 mei 2021 03:52
Politie controleert bij de Duitse grens. Beeld © ANP

De verandering van de coronaregels voor het reizen naar Duitsland zorgt voor verwarring. Volledig gevaccineerden en onlangs genezen Nederlanders hebben tóch een negatieve coronatest nodig als de grens over steken.

Dat melden de Gelderlander en Omroep Gelderland. In Noordrijn-Westfalen is het sinds maandag niet meer nodig om met een volledige vaccinatie of immuniteit een negatief testresultaat te laten zien als om te kunnen winkelen of de dierentuin te bezoeken in Duitsland. Noordrijn-Westfalen maakte bekend dat ook Nederlanders van deze regels gebruik kunnen maken.

Landelijke regel

Máár als Nederlander, wat voor Duitsland wordt gezien als 'hoge risicogebied', moet je nog steeds wel een negatieve coronatest bij je hebben. Dat is een landelijke regel. Je kan dus zowel aan de grens als binnen de deelstaat op worden gecontroleerd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarvoor heb ik straks een vaccinatiebewijs nodig?

De woordvoerder van Euregio, het orgaan dat de samenwerking tussen Nederland en Duitsland bevordert, laat aan Omroep Gelderland het ingewikkeld te vinden.

"De Duitse deelstaten mogen een deel van hun regels zelf bepalen, maar wat betreft hoge risicogebieden als Nederland moeten ze de landelijke regels blijven volgen. Op dit moment is op bondsniveau is nog geen regeling voor gevaccineerden en mensen die onlangs corona hebben gehad."

Bekijk ook: Nederlanders op testvakantie Gran Canaria

Zo'n 180 Nederlanders zitten er momenteel een stuk zonniger bij dan wij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore