Ga naar de inhoud
Verdwijning

Maddie McCann zou deze maand 18 worden, ouders klampen zich vast aan hoop

Op 3 mei 2007 verdween Maddie McMann.

De ouders van Madeleine McCann, die in 2007 in Portugal verdween, staan op hun website stil bij hun dochter die op 12 mei 18 jaar zou worden. Ze noemen dit jaar dan ook bijzonder pijnlijk, schrijven ze op de site Find Madeleine, veertien jaar na de mysterieuze verdwijning van Maddie tijdens een vakantie.

"Elke mei is moeilijk, een herinnering aan vroegere jaren, aan gemeenschappelijke jaren, die verloren of gestolen zijn. Dit jaar is het bijzonder pijnlijk omdat wij Madeleines achttiende verjaardag zouden vieren", schrijven Kate en Gerry McCann.

Verdachte
Lees ook:
Verdachte in zaak-Maddie McCann beschuldigd van zedendelict

Ze hebben de hoop op een weerzien nog steeds niet opgegeven. "Wij klampen ons vast aan de hoop, hoe klein die ook mag zijn, dat wij Madeleine zullen terugzien."

Algarve

De dochter verdween kort voor haar vierde verjaardag uit het vakantieappartement dat haar ouders hadden gehuurd in Praia da Luz in de Algarve. Het paar zat toen verderop met vrienden te eten. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Tegen een Duitse verdachte die in Duitsland een celstraf in een andere zaak uitzit, is nog geen aanklacht geformuleerd.

De ouders van Maddie bedanken de autoriteiten die het onderzoek voortzetten, ondanks de coronapandemie. "Zoals we al vaak hebben gezegd: we moeten weten wat er met onze lieve dochter is gebeurd. Wat het ook is."

Ouders
Lees ook:
Ouders Maddie McCann lezen in brief dat dochter dood is