70 gewonden

Zeker 20 doden door instorten metroviaduct in Mexico-Stad

04 mei 2021 07:05 Aangepast: 04 mei 2021 10:49
Het ingestorte viaduct in Mexico-Stad Beeld © AFP

In Mexico-Stad is een metroviaduct ingestort. Daarbij zouden zeker 20 mensen om het leven zijn gekomen en meer dan 70 gewonden zijn gevallen.

50 slachtoffers moesten in een ziekenhuis worden opgenomen. Het ongeluk gebeurde even voor half elf 's avonds plaatselijke tijd. Het is nog onduidelijk waardoor het ongeluk in het zuidoosten van Mexico-Stad is ontstaan.

Op videobeelden is te zien dat het viaduct naar beneden komt, deels op auto’s op een weg eronder: 

Auto onder het puin

Hulpdiensten hebben meerdere slachtoffers uit de metro gehaald. Volgens burgemeester Claudia Sheinbaum ligt er een auto onder het puin. Ze laat weten dat onder de dodelijke slachtoffers ook minderjarigen zijn.

Buitenlandminister Marcelo Ebrard schrijft op Twitter na de 'verschrikkelijke tragedie' mee te leven met de slachtoffers en de nabestaanden. Ebrard was burgemeester van Mexico-Stad toen de metrolijn in kwestie werd gebouwd. Ook biedt hij zijn hulp aan 'bij alles wat nodig is'.

Een slachtoffer van het metro-ongeluk wordt afgevoerd. Een slachtoffer van het metro-ongeluk wordt afgevoerd.

De metro van Mexico City vervoert dagelijks zo'n vier miljoen reizigers. Het is het op één na grootste metrosysteem van Noord- en Zuid-Amerika. Alleen dat van New York is uitgebreider.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore