Ga naar de inhoud
Na 27 jaar huwelijk

Bill en Melinda Gates kondigen scheiding aan: 'We kunnen niet langer groeien als koppel'

Bill en Melinda Gates Beeld © Getty Images

Multimiljardair Bill Gates en zijn vrouw Melinda gaan na 27 jaar huwelijk uit elkaar. De Microsoft-oprichter (65) kondigde gisteren via sociale media zijn scheiding aan.

"Na veel nadenken en veel werk aan onze relatie, hebben we besloten ons huwelijk te beëindigen", schrijft Gates op Twitter. 

De afgelopen 27 jaar voedde het stel 'drie geweldige kinderen' op en zette het stel een stichting op die 'mensen over de hele wereld in staat stelt om gezonde, productieve levens te leiden'. Met de stichting gaf Gates miljarden uit aan het bestrijden van onder meer infectieziekten.

Gates schrijft dat hij en Melinda samen in die missie blijven geloven en dat ze hun samenwerking in de stichting zullen voortzetten. Maar het stel gelooft er niet langer in als koppel te kunnen groeien. "We vragen om rust en ruimte voor onze familie nu we beginnen aan een nieuw hoofdstuk in ons leven."

Bill
Lees ook:
Bill Gates: coronavaccin mag niet alleen naar rijke landen gaan

De twee leerden elkaar kennen in 1987 in New York, waarna Melinda al snel op de marketingafdeling van Microsoft aan de slag ging. Op 1 januari 1994 trad het paar in het huwelijk op Hawaï. Twee jaar later verliet Melinda het bedrijf om zich op het gezin te richten. Sinds 2000 zetten ze zich met hun Bill & Melinda Gates Foundation samen in voor goede doelen.

Bill Gates heeft volgens persbureau Bloomberg een vermogen van bijna 146 miljard dollar. Hij was jarenlang de rijkste persoon ter wereld. Momenteel is hij de op twee na rijkste. Amazon-oprichter Jeff Bezos is de rijkste, gevolgd door Tesla-baas Elon Musk.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS