Honden uitlaten

Beer doodt vrouw in Colorado, vriend vindt lichaam

03 mei 2021 20:59 Aangepast: 03 mei 2021 21:05
Illustratief beeld van een beer. Beeld © Getty Images

Een 39-jarige vrouw die haar honden uitliet in Colorado, is overleden na een aanval door een beer. Haar vriend vond haar verscheurde lichaam en alarmeerde de hulpdiensten.

De vrouw werd afgelopen vrijdag dood gevonden in een gebied ten noorden van het plaatsje Durango. De vriend van de vrouw sloeg volgens de BBC alarm toen hij thuiskwam en daar alleen de twee honden aantrof. Van zijn vrouw was geen spoor te bekennen. Na een zoektocht vond hij haar verscheurde lichaam.

Menselijke resten

De Colorado Parks and Wilflife Service (CPW) kwam ter plaatse na het belletje van de vriend en vermoedde dat de vrouw aangevallen was door een beer, onder meer omdat er grote hoeveelheden berenpoep en -haar bij de vrouw lagen en omdat haar lichaam niet meer intact was.

In de buurt van de vrouw werd een zwarte vrouwtjesbeer met twee jongen tussen de één en twee jaar oud gevonden. De dieren werden 'op een humane manier' doodgemaakt. Bij onderzoek bleek dat er menselijke resten in de magen van de beren zaten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beer doodt dierenverzorger voor de ogen van bezoekers dierenpark Shanghai

CPW stelt in een verklaring dat ze terughoudend zijn met het euthanaseren van beren, tenzij ze gevaarlijk kunnen zijn voor mensen. Dat was bij deze beer het geval; volgens CPW-manager Cory Chick zouden de beren waarschijnlijk opnieuw mensen aanvallen. "Als een beer eenmaal een mens heeft verwond of gegeten, nemen we niet het risico dat dat iemand anders kan overkomen", zegt hij in een verklaring.

Gevaarlijk dier

Volgens hem is een beer die zijn angst voor mensen verliest, een gevaarlijk dier. "Deze moeder leerde haar jongen dat mensen een voedselbron zijn, niet iets om bang voor te zijn en te vermijden."

Het lichaam van de vrouw wordt naar verwachting morgen verder onderzocht om de doodsoorzaak officieel vast te stellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schrikken: Amerikaanse vader in keuken aangevallen door beer

In Colorado leven zo'n 17.000 tot 20.000 zwarte beren. In de afgelopen twee jaar ontving de CPW meer dan 10.000 meldingen over incidenten met beren. In bijna 900 gevallen ging het om incidenten waarbij beren inbraken in huizen, woningen of garages.

Dodelijke aanval zeldzaam

Een dodelijke aanval door een beer komt in Colorado niet vaak voor. De laatste keer gebeurde dat volgens de BBC in 2009. Toen kwam een 74-jarige vrouw om het leven nadat ze was aangevallen door een beer bij haar huis. Volgens onderzoek van de CPW voerde het slachtoffer illegaal dieren door een hek in haar tuin. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore