Tot nu toe 16 plus

Pfizer wil goedkeuring van EMA voor vaccineren kinderen vanaf 12 jaar

30 april 2021 13:43 Aangepast: 30 april 2021 13:48
Beeld © ANP

De fabrikanten Pfizer en BioNTech hebben bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een aanvraag ingediend om hun coronavaccin ook toe te staan voor kinderen vanaf 12 jaar oud. Op dit moment mogen alleen mensen vanaf 16 jaar gevaccineerd worden met het vaccin.

Pfizer en BioNTech dienden eerder deze maand al hetzelfde verzoek in bij de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA. Volgens de fabrikanten was het vaccin tegen het coronavirus 100 procent effectief tijdens een klinische test in de Verenigde Staten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hebben kinderen straks ook een reisbewijs nodig?

Het EMA heeft vaak vier tot zes weken nodig voordat het een beslissing heeft genomen. Kinderen tussen de 12 en 15 jaar oud kunnen op zijn vroegst vanaf half juni worden ingeënt met het vaccin in Europa.

Zes maanden en elf jaar

Pfizer heeft daarnaast drie studies lopen naar vaccinatie van kinderen tussen de zes maanden en elf jaar, zei medisch directeur van Pfizer Marc Kaptein eerder.

De meeste landen prikken eerst ouderen. In Nederland moet iedere volwassene in juli een eerste prik met een coronavaccin hebben gehad.

Bekijk ook: Vooral vrouwen hebben klachten na een vaccinatie, dit is hoe dat komt

Van hoofdpijn en misselijkheid tot een zeer zeldzame vorm van trombose. Het zijn allemaal bijwerkingen van coronavaccins. En wat opvalt: de meldingen komen vooral van vrouwen.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom krijgen jongeren onder de 18 geen vaccinatie?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore