53 opvarenden

Diep verdriet om onderzeeërsdrama, Edy Sujianto treurt om zijn zoon

25 april 2021 09:24 Aangepast: 25 april 2021 09:55
Edy Sujianto met portretten van zijn zoon Beeld © AFP

Indonesië is in rouw om de 53-koppige bemanning van de vermiste onderzeeër. Het schip is nog niet gevonden, maar er is geen kans meer dat er overlevenden zijn.

Toch hoopt Edy Sujianto nog altijd dat zijn zoon wordt gevonden. Maar het is hoop tegen beter weten in. Zijn 29-jarige zoon Muhammad Imam Adi was eerste luitenant op de onderzeeër. "Mijn zoon wilde al soldaat worden sinds hij een kind was. Dat was zijn droom." 

Sujianto zal blijven wachten tot zijn zoon terugkeert, net als de familie van 52 andere families.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Indonesisch leger toont brokstukken gezonken onderzeeër

De Indonesische president Joko Widodo heeft zijn condoleances overgebracht aan de familie van de 53-koppige bemanning van de vermiste onderzeeër. Het vaartuig is volgens de marine gezonken.

Diep verdriet

"Alle Indonesiërs uiten ons diepe verdriet over deze tragedie, vooral tegenover de families van de bemanning", laat de president weten. De KRI Nanggala-402 verdween woensdag tijdens een oefening op zo'n 95 kilometer van de kust van Bali.

Gisteren werd bekendgemaakt dat vermoedelijke wrakstukken van de onderzeeër waren gevonden. De voorraad zuurstof aan boord raakte diezelfde dag op. Er was daardoor geen hoop meer op het vinden van overlevenden.

Archieffoto van de vermiste Indonesische onderzeeër Nanggala. Archieffoto van de vermiste Indonesische onderzeeër Nanggala.

De onderzeeër is met een scan gelokaliseerd op zo'n 850 meter diepte, terwijl die gebouwd is om tot 500 meter diepte te duiken. Vermoedelijk is de onderzeeër door de waterdruk opengebroken. Het is niet bekend waardoor de 44 jaar oude onderzeeër in de problemen is geraakt. Volgens de autoriteiten was die zeewaardig.

Zoeken gaat verder

Er wordt nog gezocht naar de precieze locatie van de onderzeeër. Indonesië krijgt in de zoektocht hulp van Singapore, Maleisië, Australië en andere landen. Er worden schepen en vliegtuigen gebruikt om een gebied van 34 vierkante kilometer te doorzoeken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore