600 tot 700 meter diep

Zuurstoftoevoer Indonesische onderzeeër op, maar er is nog geen spoor

24 april 2021 07:57 Aangepast: 24 april 2021 12:03
Beeld © Anadolu Agency

In Indonesië wordt nog steeds gezocht naar de vermiste onderzeeër KRI Nanggala 402. Daarbij helpen ook de Australische marine en Amerikaanse luchtmacht. Naar verwachting is de zuurstoftoevoer voor de 53 bemanningsleden inmiddels op.

Miniatuurvoorbeeld
Laatste nieuws:

Vermoedelijk wrakstukken gevonden van vermiste Indonesische onderzeeër

De onderzeeër verdween woensdag tijdens een oefening ten noorden van Bali. Er was op dat moment nog genoeg zuurstof aan boord om het tot vanochtend vroeg uit te houden. 

"We doen er alles aan om hem te vinden, voor de cruciale grens van 03.00 uur 's ochtends", zei een Indonesische generaal gisteren. Die grens verstreek gisteravond laat, Nederlandse tijd.

600 tot 700 meter

De onderzeeboot zou mogelijk gezonken zijn tot een diepte van 600 tot 700 meter, dieper dan waar de 44 jaar oude KRI Nanggala 402 voor gemaakt is. De onderzeeër had toestemming gevraagd om te duiken en daarna ging het contact verloren.

Archieffoto van de vermiste Indonesische onderzeeër Nanggala. Archieffoto van de vermiste Indonesische onderzeeër Nanggala.

Het Australische fregat HMAS Ballarat en een Amerikaanse Boeing P-8 Poseidon kwamen vandaag aan in Indonesië om zich aan te sluiten bij de tientallen Indonesische schepen die al op zoek zijn naar de verloren onderzeeër. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Indonesische onderzeeboot vermist, 53 mensen aan boord

Later op de dag wordt ook de komst van een reddingsschip uit Singapore verwacht en ook uit Maleisië en India komt nog hulp.

Een zoekteam heeft vanuit een helikopter een olievlek waargenomen op de plek waar de onderzeeër voor het laatst is gelokaliseerd. Of er een verband is met het verdwijnen van de onderzeeboot is nog onduidelijk.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore