Geleidelijk beëindigen

Navalny stopt na ruim drie weken met hongerstaking

23 april 2021 14:12 Aangepast: 23 april 2021 14:41
Aleksej Navalny - archieffoto. Beeld © AP

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny stopt met zijn hongerstaking. Drie weken geleden begon hij met die staking omdat hij vanwege gezondheidsproblemen in de gevangenis bezoek eiste van een door hemzelf gekozen arts.

Navalny verwacht dat het zeker 24 dagen zal duren om geleidelijk zijn hongerstaking te beëindigen, zo laat hij via Instagram weten. De 44-jarige politicus bedankte daar de mensen die hem in de afgelopen periode hebben gesteund.

Het team van Navalny waarschuwde eind vorige week nog dat de Kremlin-criticus op ieder moment kon overlijden. Zijn artsen hebben hem dringend aangeraden te stoppen met zijn actie, omdat ze vreesden dat Navalny het niet zou overleven.

Belangrijkste politieke tegenstander Poetin

Navalny geldt als de belangrijkste politieke tegenstander van de Russische president Poetin. De oppositieleider kreeg veel Russen de straat op, onder meer na publicaties over corruptie binnen de Russische politiek. In februari dit jaar werd Navalny zelf veroordeeld in een fraudezaak, waarvoor hij ruim twee jaar in een strafkolonie moet zitten. De strafzaak werd internationaal gezien als een showproces

In deze video vertellen we waarom Poetin bang voor hem is, waar Navalny's zwakke plek zit en waarom hij zijn leven op het spel zet:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore