Onderzoek naar fraude

Medewerker Italiaans ziekenhuis komt vijftien jaar niet opdagen

22 april 2021 03:08
Het ziekenhuis in het Italiaanse Catanzaro. Beeld © Getty Images

Een medewerker van een ziekenhuis in Italië is in de laatste vijftien jaar nooit komen opdagen op zijn werk, terwijl hij al die tijd kreeg doorbetaald. Lokale autoriteiten doen onderzoek naar mogelijke fraude van de man, die inmiddels is gearresteerd.

De man wordt behalve van fraude beschuldigd van afpersing en ambtsmisbruik. De werknemer werd in 2005 bij het Ciaccio-ziekenhuis in het Italiaanse Catanzaro aangesteld als ambtenaar, maar kwam vervolgens nooit opdagen.

Grootschalig onderzoek 

Ook zes managers van het ziekenhuis worden onderzocht wegens mogelijke betrokkenheid bij het schandaal, meldt het Italiaanse persbureau Ansa. De arrestaties zijn het resultaat van een grootschalig onderzoek naar misstanden in de Italiaanse publieke sector. 

De man zou in de vijftien jaar waarin hij op papier werknemer was van het ziekenhuis 538.000 euro hebben verdiend. Ook zou de man een manager hebben bedreigd die van plan was om hem te rapporteren. Die vrouw ging op een gegeven moment met pensioen, haar opvolger zou de afwezigheid van de man nooit opgemerkt hebben. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

​​​​​​​Geen salaris voor werknemer die verkeerd lichaam cremeerde

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore