Ga naar de inhoud
'Woning' geboekt

YouTubers foppen Airbnb met foto's van poppenhuis

De twee YouTubers maakten foto's van een poppenhuis. Beeld © Archie Manners en Josh Pieters / YouTube

Twee Engelse YouTubers plaatsten onlangs het kleinste huis ooit op huizenverhuurplatform Airbnb: een poppenhuis. De nepadvertentie van de 'woning', met bijbehorende foto's, werd niet door de website opgemerkt. Het poppenhuis werd zelfs voor in totaal een kleine 2500 euro geboekt.

De Engelse YouTubers Archie Manners and Josh Pieters, die bekend staan om hun grappen en grollen, plaatsten het poppenhuis op Airbnb onder de naam 'Luxurious London 18th Century Townhouse'. Bij de advertentie plaatsten ze een foto van de moeder van Pieters, als zogenaamde eigenaar. 

Miniatuurboeken

De foto's die de twee plaatsten waren van een gedetailleerd poppenhuis uit de achttiende eeuw. In het huis waren destijds zelfs miniatuurboeken geplaatst door de maakster. Voor veel mensen bleek het niet van echt te onderscheiden, gezien het door meerdere gebruikers van Airbnb werd geboekt. 

Het filmpje waarin is te zien hoe Manners en Pieters hun stunt uitvoerden, werd honderdduizenden keren bekeken. Bekijk het hier: 

Oplettende bezoekers hadden overigens kunnen weten dat het om een schaalmodel ging. Zo gaven Pieters en Manners enkele hints weg, bijvoorbeeld een fles water op ware grootte in een van de kamers. Ook is op een van de foto's een bankpas te ontdekken, en het spiegelbeeld van een van de YouTubers. 

Waarschuwing 

"Archie en ik dachten dat het leuk was om een van de kleinste huizen op een van de grootste websites ter wereld te plaatsen", zegt Pieters in het filmpje. De Engelsen zeggen hun stunt deels te hebben uitgehaald om mensen te waarschuwen voor oplichters. "Het is de moeite waard om goed te kijken voordat je iets boekt."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.