Kroon van hoofd gerukt

Mrs. World levert titel in na rel rond 'gescheiden' tegenstander

21 april 2021 11:26
Pushpika de Silva werd gelijk weer ontkroond. Beeld © AFP

Mrs. World Caroline Jurie heeft haar titel weer ingeleverd. Bij een verkiezing in Sri Lanka rukte Jurie de kroon van het hoofd van de winnares omdat die volgens haar als gescheiden vrouw niet mee had mogen doen.

Na die rel werd Jurie aangehouden. De beelden van de chaotische taferelen op de competitie voor getrouwde vrouwen gingen de wereld over.

 

Jurie rukte de kroon van het hoofd van de winnares en kroonde een andere mrs. De gedupeerde winnares Pushpika De Silva pikte dat niet en deed aangifte, waarna de politie de Mrs. World oppakte en later op borgtocht vrijliet.

Excuses gekregen

De Silva heeft haar kroon inmiddels ook weer teruggekregen. Ze had verklaard helemaal niet gescheiden te zijn, al leefde ze wel gescheiden van haar echtgenoot. De organisatoren van de Mrs. Sri Lanka-verkiezing bevestigden dat ze gewoon in aanmerking kwam voor de titel en boden haar ook excuses aan.

De rel kost nu juist Jurie haar kroon. Ze doet daar na de commotie vrijwillig afstand van, meldde de organisatie van de Mrs. World-verkiezing. Jurie was sinds 2020 de Mrs. World. Ze staat die titel nu af aan de Ierse Kate Schneider.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore