Wagons ontspoord

Zeker elf doden bij treinongeluk ten noorden van Caïro

19 april 2021 00:14 Aangepast: 19 april 2021 00:16
Vier wagons ontspoorden bij het treinongeluk. Beeld © ANP

Bij een treinongeluk ten noorden van de Egyptische hoofdstad Caïro zijn zeker elf mensen om het leven gekomen. Bijna honderd anderen raakten gewond toen meerdere wagons ontspoorden.

Het ongeluk gebeurde gistermiddag met een trein die onderweg was van Caïro naar de Egyptische stad Mansoura, in het noorden van het land. Bij de plaats Banha ontspoorden vier wagons.

Botbreuken en snijwonden

Reizigers vertelden aan persbureau AP dat de trein, vlak voordat het ongeluk gebeurde, plotseling sneller ging rijden. Op sociale media zijn beelden te zien van de wagons die van de rails zijn geraakt. Honderden passagiers probeerden naast het spoor in veiligheid te komen.

Volgens het Egyptische ministerie van Volksgezondheid raakten 98 mensen gewond. De meeste slachtoffers liepen botbreuken, snijwonden en blauwe plekken op. Er werden zeker zestig ambulances naar de rampplek gestuurd, die slachtoffers naar ziekenhuizen in de omgeving brachten.

Honderden passagiers bij de ontspoorde trein. Honderden passagiers bij de ontspoorde trein.

Bergingsteams zochten in de wagons naar overlevenden. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Volgens de Egyptische krant Ahram daily zijn zeker tien medewerkers van het spoorbedrijf aangehouden. De bestuurder van de trein zou een van hen zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat is toch die vloek van de farao, waar Egyptenaren vandaag bang voor zijn?

Twee weken geleden ontspoorde er ook al een trein in Egypte, toen vlakbij de Egyptische stad Sohag, ten zuiden van Caïro. Zeker 18 mensen kwamen toen om het leven en tweehonderd anderen, onder wie kinderen, raakten gewond.

Verouderd spoornetwerk

Treinongelukken zijn in het land, dat kamt met een verouderd spoornetwerk, bijna aan de orde van de dag. Twee jaar geleden kwamen er zeker twintig mensen om het leven toen een trein op het station van Caïro botste. De transportminister trad af naar aanleiding van die ramp.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruzie tussen machinisten mogelijk oorzaak fatale treincrash Caïro

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore