Waarschuwing moeder

Schutter bloedbad bij FedEx was ex-werknemer met mentale problemen 

17 april 2021 08:37 Aangepast: 17 april 2021 09:50
Acht mensen zijn om het leven gebracht door de schutter. Beeld © AP | Associated Press

De verdachte van het bloedbad in een vestiging van FedEx in het Amerikaanse Indianapolis kampte met mentale problemen. De 19-jarige man was een jaar eerder al in aanraking geweest met de autoriteiten, melden de politie en de FBI.

Zijn moeder had vorig jaar nog de politie gebeld om te waarschuwen voor mogelijke gewelddadige plannen van haar zoon. Agenten namen toen een jachtgeweer bij hem in beslag.

Motief onbekend

De 19-jarige Brandon Hole was oud-werknemer van FedEx en zou in het najaar van 2020 nog hebben gewerkt in de vestiging waar hij gisteren het bloedbad aanrichtte. Wat de reden is geweest voor zijn daad, is niet bekend.

Hole schoot acht mensen dood en sloeg daarna de hand aan zichzelf. Meerdere mensen raakten gewond. Volgens de politie duurde het voorval hooguit enkele minuten en was het al voorbij toen agenten ter plaatse waren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schutter doodt 8 mensen bij pand pakketbezorger FedEx in Indianapolis

President Biden spreekt in een verklaring zijn afschuw uit over de schietpartij. Hij gaf de opdracht om vlaggen op het Witte Huis en overheidsgebouwen halfstok te hangen.

Volgens de president gaan er elke dag te veel Amerikanen dood door vuurwapens. "We kunnen en moeten meer doen om levens te redden", zegt Biden die onlangs al maatregelen aankondigde om het wapengeweld aan te pakken.

Brandon Hole. Brandon Hole.

De VS worden vaak opgeschrikt door dodelijke schietpartijen. In Indianapolis is het dit jaar al meerdere keren voorgekomen.

Vrijdag is het ook 14 jaar geleden dat de dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse school plaatsvond. Op de campus van de universiteit Virginia Tech in Blacksburg kwamen meer dan dertig mensen om het leven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elk jaar 30.000 doden door kogels in VS, wat gaat Biden daaraan doen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore