Elektrische auto's

Kind leert over duurzaamheid met schaalmodel elektrische auto

15 april 2021 04:38
Kinderen spelen met hun nieuwe autootjes. Beeld © Reuters

Een Britse speelgoedfabrikant wil kinderen wat bijbrengen over duurzaamheid en het klimaat terwijl ze met hun speelgoedautootjes spelen. Een nieuwe lijn van de speeltjes is gebaseerd op bestaande elektrische en hybride modellen.

Volgens fabrikant Matchbox kunnen kinderen met de autootjes spelenderwijs leren over de impact die uitstootgassen op het klimaat kunnen hebben. Het eerste model is een miniatuurversie van de Tesla Roadster, exemplaren van Nissan, Toyota en BMW zullen volgen. 

Oplaadstations

Later dit jaar worden ook speelgoed oplaadstations verkrijgbaar. Volgens een woordvoerder van de fabrikant zijn de autootjes voor 99 procent gemaakt van recyclebaar materiaal. "We denken dat ouders het toejuichen als hun kinderen met autootjes spelen die bewustzijn over het milieu bevorderen." 

De fabrikant zal conceptversies van de autootjes gaan onthullen "zoals ook de fabrikanten van echte auto's doen", zegt de woordvoerder van de Britse speelgoedfabrikant, die al sinds de jaren 50 schaalmodellen maakt. Per jaar worden er ongeveer 40 miljoen speelgoedautootjes van het merk verkocht. 

Kinderen kunnen hun autootje 'opladen' met een speelgoed station. Kinderen kunnen hun autootje 'opladen' met een speelgoed station.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Legoverhuur populair, ook onder volwassenen: 'Oudste klant is 81 jaar'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore