Tussentijdse verkiezingen

Trump zegt Republikeinen te gaan helpen bij veroveren zetels

11 april 2021 08:52 Aangepast: 11 april 2021 08:54
Beeld © Reuters (screenshot)

De voormalige president Donald Trump zal de Republikeinse Partij helpen bij het veroveren van zetels in het Amerikaanse congres bij de tussentijdse verkiezingen in 2022. Dat zei hij tegen donateurs van de partij.

Republikeinse sponsoren kwamen gisteren bijeen voor een diner in Trumps exclusieve club Mar-a-Lago in Florida. "We zijn vanavond bijeengekomen om te praten over de toekomst van de Republikeinse Partij en wat we moeten doen om onze kandidaten naar de winst te helpen", zou Trump hebben gezegd volgens persbureau Reuters, dat de speech van de oud-president heeft ingezien.

In 2024 Witte Huis veroveren

"Ik sta hier vanavond met het volste vertrouwen dat we in 2022 het Huis van Afgevaardigden zullen terugpakken en dat we de Senaat gaan terugeisen. En dan in 2024 gaat een Republikeinse kandidaat het Witte Huis veroveren." Of Trump met die laatste zin zichzelf bedoelt, werd verder niet duidelijk. Hij zei eerder het niet uit te sluiten dat hij zich opnieuw kandidaat stelt voor het presidentschap.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter weigert oude berichten Trump opnieuw te publiceren

Vorig jaar verloor Trump de verkiezingen van de Democraat Joe Biden. Binnen de Republikeinse Partij zijn meer gegadigden die het over 3,5 jaar mogelijk willen opnemen tegen Biden, zoals oud-buitenlandminister Mike Pompeo en gouverneur Ron DeSantis van Florida.

Bekijk ook: Het nieuwe leven van Trump: wonen in een super-de-luxe resort en golfen

Hoe ziet het leven van een voormalig president eruit? De dagen van Trump zijn gevuld met golf in het zonnige Florida.

Voor het zover is, zal in november 2022 gestemd worden over alle 435 zetels van het Huis van Afgevaardigden en over 34 van de 100 zetels in de Senaat. Vooral voor de Democraten, die nu een klein overwicht hebben in beide kamers, staat er veel op het spel. Als zij verliezen wordt het voor Biden lastig om zijn beleid uit te voeren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore