Dertig gasten

Begrafenis prins Philip zaterdag 17 april, Meghan niet aanwezig

10 april 2021 18:17 Aangepast: 10 april 2021 18:36
Beeld © PA Images

De begrafenis van prins Philip, die de echtgenoot was van de Britse koningin Elizabeth, is zaterdag 17 april. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. Prins Harry zal bij de begrafenis aanwezig zijn, zijn vrouw Meghan moet op advies van haar artsen verstek laten gaan omdat ze hoogzwanger is.

De dienst vindt plaats in St George's Chapel in Windsor Castle. Voorafgaand aan de dienst zal er in het hele Verenigd Koninkrijk een minuut stilte worden gehouden.

Het wordt geen staatsbegrafenis. Het publiek krijgt geen toegang. In totaal zullen dertig gasten aanwezig zijn, in lijn met de Britse coronamaatregelen. Buckingham Palace benadrukt dat aanwezigen tijdens de dienst de maatregelen zullen naleven, wat betekent dat de koninklijke familie mondmaskers zal dragen.

 

Met saluutschoten door het hele Verenigd Koninkrijk is de overleden prins Philip geëerd. De echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth overleed gisteren op 99-jarige leeftijd.

Gezondheidsproblemen

Buckingham Palace bevestigt dat ook prins Harry, de kleinzoon van Philip, aanwezig zal zijn bij de begrafenis. Zijn vrouw Meghan Markle blijft dus op advies van de artsen in de Verenigde Staten.

Philip is gisteren op 99-jarige leeftijd overleden. Hij kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen. Eerder dit jaar lag hij al enkele weken in het ziekenhuis vanwege een infectie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Philip (99) overleden: grapjas in stijf koningshuis

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore