Vol op gaspedaal

Tiger Woods reed vlak voor autocrash veel te hard

07 april 2021 22:22
Woods vloog uit de bocht toen hij de hard reed. Beeld © ANP

Tiger Woods reed bijna het dubbele van de maximaal toegestane snelheid toen hij in februari met zijn auto over de kop sloeg. Het golficoon verbrijzelde daarbij zijn rechterbeen en -enkel en onderging een urenlange operatie.

Volgens politiebaas Alex Villanueva van Los Angeles reed hij tegen de 140 kilometer per uur over de slingerende weg. "De belangrijkste oorzaak van dit verkeersongeval was het rijden met een veel te hoge snelheid op deze weg, waardoor het niet mogelijk was de bocht te nemen", zei Villanueva.

Tegen een boom

Het ongeval gebeurde in een beruchte bocht in Rolling Hills Estates, waar al veertien keer eerder een auto uit was gevlogen. Woods werd volgens de sheriff niet afgeleid door telefoneren en was evenmin onder invloed van drank of drugs, maar zijn snelheid lag aantoonbaar te hoog: naar schatting tussen de 135 en 140 kilometer per uur.

Het voertuig van Woods kwam na enkele duikelingen tot stilstand tegen een boom. De brandweer moest Woods uit het wrak bevrijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tiger Woods ontslagen uit ziekenhuis: 'Blij dat ik thuis ben'

In de SUV bevond zich een zwarte doos en de politie heeft die gegevens kunnen uitlezen. Onderzoeker James Powers meldde dat Woods ten tijde van het ongeval steeds het gaspedaal indrukte en geen enkele keer op de rem trapte. "Het zou erop kunnen wijzen dat hij in paniek per abuis het verkeerde pedaal heeft ingeduwd. Dat schijnt wel vaker voor te komen", zei Powers.

Herstel

Woods liet zelf ook nog van zich horen. Hij dankte opnieuw de mensen die hem ter plekke hielpen en snel naar het ziekenhuis wisten te vervoeren. "Ik blijf me richten op mijn herstel en mijn gezin en dank iedereen voor de overweldigende beterschapswensen."

Het is de vraag of Woods ooit kan terugkeren in de sport die hij jarenlang domineerde. In zijn carrière won hij 82 proftoernooien, waarvan vijftien majors. In 2019 bekroonde hij een comeback na tal van operaties aan knie en rug met zijn vijfde titel in de Masters.

De 45-jarige golfer herstelt op dit moment thuis in Florida.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Golfer Woods: steunbetuigingen helpen mij door zware tijd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore