Raadsel

Tientallen dolfijnen aangespoeld in Ghana en meegenomen

05 april 2021 21:20
Beeld © graphiconline.com

Tientallen dolfijnen en vissen zijn de afgelopen dagen dood aangespoeld op stranden in Ghana. De autoriteiten staan nog voor een raadsel en doen onderzoek.

Op verschillende plekken spoelden dieren aan. Volgens Ghanese media lagen in het plaatsje Axim zeker zestig dolfijnen langs de kustlijn.

Lokale vissers zeggen dat het extreem zeldzaam is dat zoveel dieren tegelijk aanspoelen.

Vleesverkoop

De autoriteiten waarschuwen bewoners de dieren niet mee te nemen en op te eten, omdat de doodsoorzaak van de dolfijnen niet bekend is. Toch verdwenen al snel alle dolfijnen bij Axim, vermoedelijk voor de verkoop van het vlees.

Ghana's ministerie van Visserij en Landbouw is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak. Vooralsnog lijken de dolfijnen niet gewond en is er ook niets opvallends aan het zeewater.

Barotrauma

Afgelopen jaar spoelden ook op andere plekken langs de Afrikaanse kust groepen dolfijnen aan. Zo werden in februari in Mozambique 111 dolfijnen dood gevonden. Die zouden door een cycloon in laag water terecht zijn gekomen.

Bij Mauritius kwamen 52 dolfijnen om. Dat werd toegeschreven aan 'barotrauma', een plotseling drukverschil in het water. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore