Veel gewonden

Treinramp in tunnel Taiwan: zeker 51 doden

02 april 2021 09:00 Aangepast: 02 april 2021 13:50
Hulpverleners aan het werk. Beeld © AP

Zeker 51 mensen zijn om het leven gekomen door het ontsporen van een passagierstrein in Taiwan. Het gaat om het dodelijkste spoorwegongeval op het eiland in tientallen jaren.

De trein liep van de rails bij een tunnel in de buurt van kuststad Hualien. De politie zegt dat de crash mogelijk is veroorzaakt door een onderhoudsvoertuig. Dat voertuig stond volgens de politiechef niet goed geparkeerd en rolde van een verhoging naar het spoor, waar het de langsrazende trein raakte. Op beelden is te zien dat een gele wagen naast de treinwagons ligt.

Voorkant volledig verwoest

De trein had ongeveer 480 passagiers aan boord. De hulpdiensten zeggen dat zeker 146 personen gewond zijn geraakt. De voorkant van de trein bevindt zich in de tunnel en is compleet verwoest, maar in de achterste wagons zou de schade beperkt zijn gebleven. De autoriteiten zeggen dat iedereen uit de trein is gehaald, al waren daar bij het vallen van de avond nog tientallen reddingswerkers ter plaatse.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

VS mengt zich opzichtig in conflict China-Taiwan met wapendeal van 7 miljard

Premier onderweg naar rampplaats

Getuigen spreken over de chaos die ontstond na de crash. Een vrouwelijke inzittende vertelde dat ze een schok voelde en op de grond viel. "We hebben het raam gebroken en klommen bovenop de trein om te ontkomen", zei ze tegen de lokale krant UDN. Ook vertelde een overlevende nieuwszender TVBS hoe mensen bekneld zaten onder stoelen.

Premier Su Tseng-chang heeft de nabestaanden gecondoleerd. Hij kondigde aan meteen naar Hualien te vertrekken. Ook vanuit het buitenland wordt gereageerd op het drama. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab zei op Twitter mee te leven met de slachtoffers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore