Net terug in Witte Huis

Hond van president Biden heeft opnieuw medewerker gebeten

31 maart 2021 05:32
Major, een van de twee 'First Dogs' van de Verenigde Staten, bij het Witte Huis. Beeld © EPA / Witte Huis

De Duitse herder van de Amerikaanse president Joe Biden heeft opnieuw een medewerker gebeten. Dat gebeurde tijdens een wandeling. De hond is net terug in het Witte Huis, nadat het dier tijdelijk weg moest vanwege agressief gedrag.

Een woordvoerder zegt dat de medewerker 'uit voorzorg' door een dokter is gezien. Het gaat om Major, de jongste van de twee Duitse herders van Biden.

Tweede keer

Eerder beet de anderhalf jaar oude Major een bewaker van het Witte Huis. Die liep daarbij een kleine wond op. De hond werd vervolgens tijdelijk verbannen naar Bidens huis in de Amerikaanse staat Delaware. Vorige week kwam het dier terug naar het Witte Huis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Honden van Joe Biden weg uit Witte Huis na agressief gedrag'

'Lief beest'

Gisteren was het dus opnieuw raak. Toch is Major volgens Biden 'een lief beest'. Een woordvoerder meldt aan Amerikaanse media dat het dier nog altijd moet wennen aan de nieuwe omgeving.

Met het aantreden van Biden in januari kwamen ook zijn twee herders in het Witte Huis wonen. Major en Champ worden in de media ook wel omschreven als 'First Dogs'. Ze mogen op veel plekken komen en staan geregeld op foto's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Biden heeft haarbreuk in middenvoetsbeentje na spelen met hond

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore