Rechterhand Epstein

Mensenhandel, nieuw slachtoffer: extra aanklacht tegen Ghislaine Maxwell

30 maart 2021 04:46 Aangepast: 30 maart 2021 04:47

Er zijn nieuwe aanklachten tegen Ghislaine Maxwell, de rechterhand van de inmiddels overleden misbruikmiljardair Jeffrey Epstein. De 59-jarige Maxwell wordt nu ook verdacht van mensenhandel. Er heeft zich een vierde slachtoffer gemeld.

De 59-jarige Maxwell werd begin vorig jaar aangehouden en zit sindsdien vast. Maxwell werd er eerst van verdacht Jeffrey Epstein tussen 1994 en 1997 geholpen te hebben bij het ronselen en misbruiken van meisjes.

Langere periode

Door de nieuwe aanklacht wordt Maxwell er nu ook van verdacht tussen 1997 en 2004 als handlanger van Jeffrey Epstein te hebben gewerkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ghislaine Maxwell wil uit de cel, biedt borg van bijna 30 miljoen aan

Dat komt door getuigenissen van een vierde slachtoffer. Zij zou Epstein seksuele massages hebben gegeven en is daar volgens de aanklagers ook voor betaald. Het meisje zou ten tijde van het misbruik 14 jaar oud zijn geweest.

Contact met slachtoffer

Maxwell zou meerdere keren contact met dit slachtoffer hebben gehad en haar gevraagd hebben ook andere meisjes te ronselen.

Wie is Ghislaine Maxwell? In deze video leggen we het uit: 

Ghislaine Maxwell (59) was de rechterhand van de in 2019 in zijn cel overleden miljardair Jeffrey Epstein. Ze wordt beschuldigd van het ronselen van minderjarige meisjes voor seksueel misbruik door Epstein.

35 jaar cel

Jeffrey Epstein wordt beschuldigd van meerdere misbruikzaken. Hij pleegde in augustus vorig jaar zelfmoord in zijn cel in New York. De zaak tegen Maxwell staat gepland voor deze zomer. Als ze wordt veroordeeld, kan ze 35 jaar cel krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ghislaine Maxwell slachtoffer fysiek geweld in gevangenis'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore