Baggerschepen 'vieren' overwinning

Blokkeerschip Suezkanaal klein stukje opgeschoven

28 maart 2021 13:10 Aangepast: 28 maart 2021 13:12
Beeld © ANP

Het gigantische vrachtship dat het Suezkanaal al dagen blokkeert is een klein stukje opgeschoven. Gisteren werd er nog gehoopt dat de Ever Given bij hoog water zou kunnen worden vlotgetrokken, maar dat is niet gelukt. Vandaag wordt er opnieuw een poging gedaan.

Betrokkenen hoopten gisteren te kunnen profiteren van hoogtij, waarbij de waterstand zo'n 50 centimeter hoger is. Hoewel volledig vlottrekken niet lukte, leverde pogingen wel een klein succes op: het schip is een klein stukje verplaatst. 

Baggerschepen vieren kleine overwinning

''Het achterste deel van het schip begon te verplaatsen richting Suez, dat was een goed teken. Dat duurde tot en met elf uur 's avonds. Daarna daalde het tij en zijn we gestopt'', vertelt een betrokkene aan Al Jazeera. Op Twitter gaan filmpjes rond waarin te horen is hoe de baggerschepen de kleine overwinning vieren door hun toeter te laten horen.

Persbureau Reuters meldt dat baggerschepen al ruim 27 duizend kubieke meter zand rond het schip hebben verplaatst, om een gat van zo'n 18 meter diep te graven. Maar de Ever Given zit dus nog steeds vast. Wanneer het schip weer zal drijven is nog niet duidelijk. Later vanmiddag wordt er opnieuw een poging gedaan om vlot te trekken.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore