Tijdens training

Jonge topsurfster (22) overleden na blikseminslag El Salvador

22 maart 2021 20:54 Aangepast: 22 maart 2021 21:00
Katherine Diaz Beeld © Instagram

Een tragisch ongeluk in El Salvador. Daar werd de jonge profsurfster Katherine Diaz (22) geraakt door de bliksem op het strand, terwijl ze aan het trainen was. Ze was op slag dood.

Diaz was lid van het nationale surfteam van El Salvador, en zat midden in de trainingen en voorbereidingen voor aankomende (internationale) surfwedstrijden, waarmee ze een ticket voor de komende Olympische Spelen hoopte te bemachtigen.

Vreugde en energie

Volgens de International Surfing Association 'belichaamde Diaz de vreugde en energie die surfen zo speciaal maken'.

Bliksem

Diaz was afgelopen vrijdag op het strand om met haar oom te gaan surfen in El Tunco, een populair surfdorp in het zuiden van El Salvador.

Vlak voor ze de zee in ging, kwam ze een vriend tegen die ook op het punt stond het water in te gaan. Kort nadat ze hem ter begroeting had omhelsd, sloeg de bliksem in. Diaz overleed ter plekke. Haar vriend, die dicht bij haar stond op het moment dat de bliksem insloeg, raakte gewond.

'We missen je nu al, zusje'

Diaz' zus zei tegen een lokale krant: "Katherine was een energiek meisje met een vrije geest die van elke dag het beste maakte. Ze is gestorven terwijl ze deed wat ze het liefste deed."

Haar broer plaatste een foto van hem en zijn kleine zusje op Instagram met de woorden: "God besloot je nu al mee te nemen. We zullen je voor altijd in ons hart dragen. We missen je nu al, klein zusje."

Paddle-out

Gisteren was de begrafenis van Diaz. Morgen wordt er een zogeheten 'paddle-out' georganiseerd, waarbij surfers de zee in peddelen en een kring vormen, om zo de overleden surfster te eren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore