Seriemoordenaar?

Amerikaan die verdacht wordt van doodslaan misbruiker claimt nog 15 moorden

21 maart 2021 09:03 Aangepast: 21 maart 2021 09:10
Sean Lennon

Sean Lannon (47) staat terecht voor het doodslaan van de man die hem als kind seksueel misbruikt zou hebben, maar nu beweert de Amerikaan ook nog 15 andere mensen te hebben gedood.

Vier lichamen werden op 5 maart aangetroffen in een auto in een parkeergarage bij Albuquerque International Sunport in de staat New Mexico. De slachtoffers waren al een paar maanden vermist. Sean Lannon verklaarde tegen een familielid dat hij hen om het leven heeft gebracht. Onder de doden zit ook zijn ex-vrouw.

In stukken gehakt

Daarnaast zou hij eerder elf anderen van het leven hebben beroofd in de staat New Mexico. Lannon zei dat hij zijn slachtoffers naar zijn huis zou hebben gelokt en hen daar hebben gedood en in stukken hebben gehakt.

Of dat klopt, weten de autoriteiten niet. Ze hebben er in elk geval nog geen bewijzen van gevonden.

Lannon met zijn ex-vrouw Lannon met zijn ex-vrouw

De oud-zwager van de verdachte vertelde aan persbureau AP dat Sean Lannon had gezegd dat zijn ex-vrouw was weggelopen. Dat vond hij ongeloofwaardig omdat de vrouw volgens hem nooit zomaar haar kinderen zou verlaten.

Hoewel het stel gescheiden was, leefden de twee nog altijd samen. Lannon zou op 4 maart naar New Jersey zijn gevlogen met zijn drie jonge kinderen van 4, 6 en 7. Hij beloofde hen dat hij later terug zou gaan naar New Mexico om hun moeder te zoeken.   

Seksueel misbruik

Op 8 maart, drie dagen nadat de stoffelijke resten van de vrouw en drie anderen in New Mexico waren gevonden, werd het lichaam van Michael Dabkowski aangetroffen in diens huis in New Jersey. Sean Lennon wordt ervan verdacht deze 66-jarige man met een hamer te hebben doodgeslagen in diens huis. Op 10 maart werd Lannon gearresteerd. Hij reed in de auto van zijn slachtoffer.

Lannon vertelde de politie dat Dabkowski hem als kind seksueel had misbruikt en dat hij naar het huis was gegaan om seksueel expliciete foto's op te halen, waarmee hij gechanteerd zou worden.

Lannons advocaat vroeg deze week voorlopige vrijlating van de man omdat die niet eerder veroordeeld zou zijn geweest. Voor betrokkenheid bij de dood van zijn ex-vrouw en de drie anderen, en de elf nog ongeïdentificeerde slachtoffers, zou geen enkel bewijs zijn, zegt de advocaat.

De rechter heeft echter besloten dat Lannon zijn proces achter de tralies moet afwachten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore