Door politie gezocht

Gewapende Amerikaan opgepakt bij ambtswoning vicepresident Kamala Harris

18 maart 2021 00:38 Aangepast: 18 maart 2021 00:45
De ambtswoning van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris. Beeld © ANP

De Amerikaanse geheime dienst heeft een gewapende man opgepakt in de buurt van de ambtswoning van vicepresident Kamala Harris. De 31-jarige man uit Texas had een geweer en een grote hoeveelheid munitie bij zich.

De beveiligers van de ambtswoning van de Amerikaanse vicepresident waren extra alert, omdat de Texaanse autoriteiten zouden hebben gewaarschuwd voor de komst van de man.

Andere delicten

De geheime dienst wil er niet veel over kwijt, maar volgens Amerikaanse media werd de man in Texas al gezocht voor andere delicten. Hij is aangehouden in een straat in de buurt van de officiële residentie van de vicepresident.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kamala Harris en echtgenoot geven eerste gezamenlijke interview

Kamala Harris en haar echtgenoot Doug Emhoff wonen momenteel niet in de ambtswoning, die zich bij het Naval Observatory in Washington bevindt. De residentie wordt verbouwd en het stel verblijft in de tussentijd op een locatie in de buurt van het Witte Huis.

Aangeklaagd

De 31-jarige man die door de geheime dienst is aangehouden, wordt aangeklaagd voor het illegaal in bezit hebben van een of meerdere vuurwapens.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schietincidenten Atlanta kosten zeker acht mensen het leven

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore