Frankrijk

Weer twee voetballers in Frankrijk overvallen: 'Ze werden opgesloten in de kast'

15 maart 2021 17:14 Aangepast: 16 maart 2021 07:45
Di María wordt tijdens de wedstrijd van het veld gehaald, vanwege de overval bij hem thuis. Beeld © AFP

Een opvallend voorval gisteravond in de wedstrijd Paris Saint-Germain (PSG) tegen Nantes. Niet de uitslag, maar de wissel van de Argentijnse aanvaller Ángel di María viel op. De reden voor de wissel: zijn vrouw en kinderen zouden tijdens de wedstrijd zijn overvallen. Het is niet de eerste keer dat het een speler die in Frankrijk voetbalt overkomt.

De Franse kampioen van de laatste jaren heeft het dit seizoen nog niet zo makkelijk. Ze staan 'slechts' tweede en hadden met een overwinning gisteren op degradatiekandidaat Nantes de koppositie kunnen overnemen. Ze kwamen in die wedstrijd nog wel met 1-0 voor, maar toen viel de gelijkmaker van Nantes en werd aanvaller Di María gewisseld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Saint-Germain schuttert tegen laagvlieger FC Nantes

Achteraf blijkt dat die wissel niets te maken had met het even daarvoor gevallen tegendoelpunt. De beslissing viel nadat trainer Mauricio Pochettino een telefoongesprek had met de technisch directeur. Pochettino nam Di María daarna mee om hem te vertellen wat er bij hem thuis was gebeurd. De wedstrijd ging intussen verder.

Eerder overvallen

"Het gezin Di María is eerder beroofd toen hij nog bij Manchester United speelde en dat was nogal traumatisch", zegt Frankrijk-correspondent Eveline Bijlsma. "Deze keer hebben ze weinig gemerkt. De dieven kwamen binnen via de begane grond. De vrouw en kinderen van de Argentijn zaten op dat moment op de eerste verdieping naar de wedstrijd te kijken."

Dit is hoe Neymar in 2017 door PSG kon worden gekocht:

De voetbalwereld staat op z'n kop vanwege een recordbedrag voor een speler. Paris Saint Germain zou de Braziliaan Neymar kopen voor 222 miljoen euro. Maar dat kan de club helemaal niet betalen. Samen met wat sjeiks is er een creatieve constructie opgezet.

"Daarna namen de overvallers de lift naar de tweede verdieping, waar de kluis staat. De sleutels lagen er bovenop. Daaruit zijn horloges en sieraden gestolen ter waarde van zo'n 500.000 euro."

Contract verlengd

Naar eigen zeggen zou Di María door de overval in Manchester hebben willen vertrekken uit die stad. Nu vindt er een overval plaats drie dagen nadat hij zijn contract bij PSG verlengde tot 2022.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voetballer Di Maria jaar langer bij Paris Saint-Germain

Het bleef niet bij Di María. Ook een andere speler kreeg te maken met ongewenste gasten. "Bij de vader van aanvoerder Marquinhos werd tijdens dezelfde wedstrijd ingebroken. De twee dochters van de speler waren daar ook. Volgens bronnen bij de politie hadden de dieven zich vergist. Ze dachten bij het huis van Marquinhos zelf te zijn", zegt Bijlsma.

Opgesloten in de kast

"Maar zijn vader woont naast hem. De overvallers hebben de drie opgesloten in een kast. Daarna werden er drie designertassen, sieraden en een bedrag van 2000 euro gejat. Bij Marquinhos is in januari vorig jaar ook al ingebroken tijdens een wedstrijd."

De vader en dochters van voetballer Marquinhos werden in de kast opgesloten. De vader en dochters van voetballer Marquinhos werden in de kast opgesloten.

En het blijft niet bij deze twee voetballers. In de afgelopen anderhalf jaar overkwam onder andere Thiago Silva, Sergio Rico en Eric Maxim Choupu-Moting hetzelfde. En wat langer geleden ook Memphis Depay. Tijdens een wedstrijd in 2018 werd zijn huis overhoop gehaald. De buit: anderhalf miljoen euro aan spullen.

Vervelend genoeg voor Paris Saint-Germain werd de wedstrijd uiteindelijk ook nog verloren: 1-2.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore