Wake

Honderden belangstellenden bij wake voor vermoorde Sarah, onder wie Kate Middleton

13 maart 2021 21:41 Aangepast: 13 maart 2021 23:11
Beeld © Kate Middleton bij de wake voor Sarah Everard

Ondanks de waarschuwing van de politie geen wake te houden voor de vermoorde Britse Sarah Everard, hebben honderden mensen toch een eerbetoon gebracht aan het slachtoffer.

Onder andere Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William, bezocht een herdenkingsplek voor Everard in Londen. De moord op de 33-jarige, waarvan een agent wordt verdacht, heeft geleid tot een golf van woede en verontwaardiging over geweld tegen vrouwen. Bekijk hier beelden van de bijeenkomst:

De politie had van tevoren gewaarschuwd dat een herdenking of protestbijeenkomst indruist tegen de coronamaatregelen. Er werd gewaarschuwd voor boetes tot omgerekend ruim 11.600 euro. Die werden voor zover bekend niet uitgedeeld.

Gruwelijke misdaad

Premier Boris Johnson stak een kaars aan voor Everard en meldde op Twitter te 'denken aan haar familie en vrienden'. Hij zei dat er snel moet worden gewerkt om 'alle antwoorden op deze gruwelijke misdaad te vinden'. Verder beloofde hij er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de straten veilig zijn en dat vrouwen en meisjes niet worden lastiggevallen of misbruikt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom onveiligheid op straat niet een probleem van vrouwen is

Ontvoerd en vermoord

Eerder vandaag verscheen de hoofdverdachte van de spraakmakende moord voor de rechter. Zijn hechtenis is verlengd. De 48-jarige politieagent Wayne Couzens zou Everard op 3 maart 's avonds hebben ontvoerd en daarna vermoord. Everard was op dat moment te voet onderweg naar huis in Zuid-Londen.

Een 30-jarige vrouw, vermoedelijk de echtgenote van de verdachte, werd aangehouden op verdenking van medeplichtigheid.

Couzens verscheen in de rechtbank met wat een wond op zijn voorhoofd leek te zijn. De politie had eerder gezegd dat de verdachte tijdens zijn hechtenis al twee keer naar het ziekenhuis was gebracht.

Everard verdween op 3 maart spoorloos in het zuiden van Londen. Everard verdween op 3 maart spoorloos in het zuiden van Londen.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore