Twee verdachten

Britse politie bevestigt vondst lichaam Sarah (33) in geruchtmakende vermissing

12 maart 2021 16:04 Aangepast: 12 maart 2021 18:50
Onderzoek in het Britse Ashford. Beeld © ANP/Evening Standard

De Britse politie bevestigt dat het woensdag gevonden lichaam van de vermiste 33-jarige Sarah Everard is.

De vermissingszaak leidde in Groot-Brittannië tot een debat over de veiligheid van vrouwen. De hoogste nationale politiebaas maande het land gisteren tot kalmte.

Vrouwen kunnen veilig over straat, beloofde politiebaas Cressida Dick. "Het is gelukkig zeldzaam dat vrouwen op zo'n manier verdwijnen, maar ik begrijp de gevoelens van angst en bezorgdheid. Vooral in het gebied waar Sarah verdween", aldus Dick.

Moord en ontvoering

De 33-jarige Everard verdween op 3 maart in haar woonplaats Londen. Ze werd om 21.30 uur voor het laatst gezien. Haar stoffelijk overschot werd woensdag gevonden in een bosgebied in Ashford, ongeveer 78 kilometer ten oosten van de plek waar ze voor het laatst werd gezien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse agent vast voor vermissing Sarah (33): 'Vrouwen kunnen veilig over straat'

Woensdag werden twee verdachten opgepakt. Een 48-jarige politieagent zit vast op verdenking van moord en ontvoering. Hij zat in de eenheid die verantwoordelijk is voor de bescherming van onder meer overheidsgebouwen, ambassades en residenties van ministers en hoog bezoek. Volgens de politie was de verdachte niet aan het werk op het moment dat Everard verdween. 

Een vrouw van in de dertig wordt verdacht van medeplichtigheid. Zij wordt ervan beschuldigd de hoofdverdachte te hebben geholpen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WHO: kwart vrouwen krijgt te maken met geweld door partner

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore