Verdacht van moord

Britse agent vast voor vermissing Sarah (33): 'Vrouwen kunnen veilig over straat'

11 maart 2021 09:52 Aangepast: 11 maart 2021 10:26
Everard verdween op 3 maart spoorloos in het zuiden van Londen. Beeld © Politie Groot-Brittannië

Vrouwen kunnen veilig over straat. Die belofte doet de hoogste politiebaas van Groot-Brittannië na de arrestatie van één van haar eigen mensen. Deze 48-jarige agent werd aangehouden voor de geruchtmakende verdwijning van de 33-jarige Sarah Everard uit Londen.

De opgepakte agent wordt verdacht van zedenschennis, ontvoering en moord. In een verklaring noemde de politie zijn aanhouding 'schokkend en zeer zorgwekkend'. De politie arresteerde ook een vrouw die ervan wordt beschuldigd de hoofdverdachte te hebben geholpen.

Hij zat in de eenheid die verantwoordelijk is voor de bescherming van onder meer overheidsgebouwen, ambassades en residenties van ministers en hoog bezoek. Volgens de politie was de verdachte niet aan het werk op het moment dat Everard verdween.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Everard verdween op 3 maart spoorloos in het zuiden van Londen. Ze was op dat moment te voet onderweg naar huis. Haar verdwijning zorgde voor een schok in heel Groot-Brittannië. De politie zocht met speurhonden naar de vrouw en bezocht honderden huizen in de omgeving. Ook familie en vrienden van Everard namen deel aan de zoekactie. 

De politie heeft vanochtend bekendgemaakt het lichaam van Everard mogelijk te hebben gevonden. Zekerheid daarover is er nog niet. Het lichaam moet nog officieel worden geïdentificeerd. 

Angst en bezorgdheid

Politiebaas Cressida Dick laat aan Britse media weten erg aangedaan te zijn door de zaak. "De verdwijning van Sarah onder deze omstandigheden is de nachtmerrie voor iedere familie. Ik spreek namens al mijn collega's als ik zeg dat we allemaal diep zijn geraakt door dit vreselijke nieuws. Het is ons werk om mensen te beschermen."

"Londenaren moeten weten dat het gelukkig zeldzaam is dat vrouwen op zo'n manier verdwijnen, maar ik begrijp dat hierdoor gevoelens van angst en bezorgdheid kunnen ontstaan. Vooral in het gebied waar Sarah verdween", aldus Dick.

De laatst bekende beelden van Sarah Everard. De laatst bekende beelden van Sarah Everard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore