First Dog

Hond president Biden na bijtincident niet verbannen, maar gewoon even weg

09 maart 2021 22:03 Aangepast: 09 maart 2021 22:11
Major, een van de twee 'First Dogs' van de Verenigde Staten, bij het Witte Huis. Beeld © EPA / Witte Huis

Major, de hond van de Amerikaanse president Biden die een personeelslid van het Witte Huis heeft gebeten, komt gewoon weer terug naar het Witte Huis. Er is geen sprake van dat de hond na het bijtincident zou zijn verbannen naar Bidens huis in de Amerikaanse staat Delaware.

Dat zegt een woordvoerster van het Witte Huis. Major en Champ, de twee Duitse herders van Biden, zijn alleen even terug naar hun oude huis in Delaware omdat Bidens echtgenote Jill op reis is. Volgens de woordvoerster moeten de honden in Washington nog wennen aan hun nieuwe omgeving.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Honden van Joe Biden weg uit Witte Huis na agressief gedrag'

CNN kwam gisteren met het bericht dat de anderhalf jaar oude Major een bewaker van het Witte Huis zou hebben gebeten. Die liep daarbij een kleine wond op.

Op de foto

Met het aantreden van Biden in januari kwamen ook zijn twee herders in het Witte Huis wonen. Major en Champ worden in de media ook wel omschreven als 'First Dogs'. Ze mogen op veel plekken komen en staan geregeld op foto's.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore