Recente overvallen

Moordenaars homoseksuele Vlaming maakten mogelijk meer slachtoffers

09 maart 2021 11:23 Aangepast: 09 maart 2021 13:19
De plek in Beveren waar de vermoorde man werd gevonden. Beeld © RTL Nieuws

De drie minderjarige verdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van een homoseksuele man in het Belgische Beveren afgelopen weekend, hebben mogelijk meer slachtoffers gemaakt. 

De politie onderzoekt of zij ook betrokken waren bij twee andere recente overvallen op homoseksuelen in de Vlaamse stad. Twee mannen zouden in de val zijn gelokt na een afspraak via Grindr, een datingap voor homo's. Datzelfde was het geval bij de 42-jarige David, die zaterdag dood werd gevonden in een Beverens park.

Haatmoord

De twee andere slachtoffers vertelden de politie dat ze ook werden overvallen door jongeren. Van de drie verdachten uit Beveren en Antwerpen die zijn opgepakt voor de mogelijke haatmoord van zaterdag zijn er twee 17 en één 16 jaar oud.

De drie hadden zichzelf aangegeven bij de politie. Zij zouden volgens media deel uitmaken van een bende die al bij de politie bekend was en zich vooral schuldig maakte aan diefstal met geweld en vandalisme. Voor dat laatste was een van de verdachten onlangs nog veroordeeld tot een werkstraf, meldt Het Laatste Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Arrestaties na gewelddadige dood Belg (42): 'Slachtoffer homohaat'

Zwaar toegetakeld

Slachtoffer David ging volgens een andere Belgische krant, Het Nieuwsblad, eigenlijk nooit laat de deur uit voor een afspraakje. "David was op zijn hoede, maar werd nooit eerder lastiggevallen", zegt een vriend van hem in de krant. 

David, afkomstig uit Sint-Niklaas, was zwaar toegetakeld en door messteken om het leven gebracht.  Verschillende Belgische media schrijven dat David het slachtoffer is geworden van homohaat. Het Belgische Openbaar Ministerie zegt dat het motief wordt onderzocht en wil in het belang van het onderzoek verder niet op de zaak ingaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Grote privacyboete dreigt voor datingapp Grindr

'Levensgevaarlijke apps'

De Belgische lhbti-belangenbehartiger Tiszo pleit voor een betere beveiliging van datingapps, 'zoals bij gokwebsites met het gebruik van identiteitskaarten'. Wim Raes, een vriend van David en lid van Tiszo, denkt dat het ten tijde van corona moeilijker is om elkaar te ontmoeten in bijvoorbeeld gayclubs of sauna's, en dat er daardoor teruggevallen wordt op de onveilige datingapps.

"Die zijn levensgevaarlijk omdat je niet weet met wie je aan het corresponderen bent."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Het succes van Grindr: locatie, eenvoud, en makkelijke seks

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore