Bijtincident

'Honden van Joe Biden weg uit Witte Huis na agressief gedrag'

09 maart 2021 05:20 Aangepast: 09 maart 2021 05:26
Biden en Champ. Beeld © Flickr / The White House

De twee Duitse herders van de Amerikaanse president Joe Biden moeten het Witte Huis verlaten omdat één van de twee agressief gedrag vertoont tegen het personeel, dat melden meerdere Amerikaanse media.

De honden, Champ en Major, zijn overgebracht naar het huis van de Amerikaanse president in de Amerikaanse staat Delaware. Volgens CNN zou Major, die anderhalf jaar oud is, betrokken zijn geweest bij een 'bijtincident' met een personeelslid van het Witte Huis. De andere hond, Champ, is veertien jaar oud.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'First Dogs' genieten van sneeuw in Washington

Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op het bericht, maar een ingewijde bevestigt aan The New York Times dat de honden inderdaad in Delaware zijn. Het is onduidelijk of die verhuizing permanent is of tijdelijk, zoals vaker gebeurt als de Bidens op reis zijn.

In het Witte Huis

De dieren trokken vlak na het aantreden van president Biden in januari in het Witte Huis. Ze zouden sinds die tijd vrijuit en met weinig regels door de ambtswoning van de president lopen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Biden heeft haarbreuk in middenvoetsbeentje na spelen met hond

Champ en Major zijn regelmatig te zien op foto's die door Biden worden gedeeld op sociale media. In augustus plaatste Jill Biden, de vrouw van Joe Biden, deze foto van haar met de honden op Twitter: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore