Ga naar de inhoud
Bijna 100 slachtoffers

Dodental loopt op na enorme explosie in Equatoriaal-Guinea

Door de explosie werden daken van huizen geblazen. Beeld © EPA

Het dodental door een enorme ontploffing van militaire munitie en explosieven in het Centraal-Afrikaanse land Equatoriaal-Guinea is fors opgelopen. Er kwamen bijna 100 mensen om het leven door de explosies op een militaire basis in de stad Bata, de grootste stad van de voormalige Spaanse kolonie.

Behalve het kamp werden ook omliggende wijken verwoest. De chaos na de explosies is groot, is te zien op beelden die rondgaan via social media:

Nalatigheid

Aanvankelijk was sprake van minstens twintig doden. Volgens de overheid is nalatigheid de oorzaak geweest van het drama gisteren, waarbij de voorraden explosieven en munitie de lucht ingingen. Van de ruim zeshonderd gewonden ligt ongeveer de helft nog in een ziekenhuis.

Equatoriaal-Guinea, een olieproducent, lijdt al onder een dubbele crisis door de coronapandemie en een daling van de prijs van ruwe olie, die ongeveer driekwart van de staatsinkomsten uitmaakt.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update