Honderden gewonden

Twintig doden en honderden gewonden door explosies in Equatoriaal-Guinea

07 maart 2021 20:53 Aangepast: 07 maart 2021 20:55

Een reeks grote explosies op een militaire basis heeft de stad Bata in Equatoriaal-Guinea op zijn grondvesten doen schudden. Volgens het lokale tv-station TVGE zijn ten minste twintig doden te betreuren. Het ministerie van Volksgezondheid maakte eerder op Twitter melding van zeker 300 gewonden.

Er is een oproep gedaan bloed te doneren.

Aanslag uitgesloten

De oorzaak van de gigantische ontploffingen is nog onduidelijk. Een defensieofficial zei dat de autoriteiten een aanslag uitsluiten. Op tv was te zien hoe groepen mensen lichamen uit de puinhopen trokken, waarvan sommigen in lakens werden gewikkeld en weggedragen.

Pick-uptrucks met overlevenden, onder wie veel kinderen, reden af en aan naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Daar lagen zelfs slachtoffers op de grond in afwachting van medische hulp.

Paniek

In het rampgebied lagen metalen daken verwrongen tussen het puin van de half verwoeste huizen. Mensen renden na de catastrofe in paniek en schreeuwend in alle richtingen. Een kolom van rook reikte tot in de hemel. De brandweer was snel ter plaatste om de vlammenzee op de basis te bestrijden.

De gigantische explosie komt op een moment dat Equatoriaal-Guinea, een olieproducent, lijdt onder een dubbele economische crisis. Deze is een gevolg van de coronapandemie en een daling van de prijs van ruwe olie, die ongeveer driekwart van de staatsinkomsten uitmaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minstens 19 doden bij explosies in vuurwerkopslag Mexico

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore